Autoservice Binken, een betrouwbaar bedrijf met de ouderwetse service!

1991

Auto-Terlouw

Auto Terlouw vroeger

In 1991 startte dhr. A. Terlouw aan het Raam in Gouda zijn Autobedrijf. Als Lada dealer was Auto Terlouw altijd al een beetje een vreemde eend in de bijt. Met een showroom voor wel 5(!) auto’s en met 2 man personeel wist het bedrijf al snel een goede naam en een trouwe klantenkring op te bouwen. 

Nadat het merk Lada zich terugtrok van de Nederlandse markt werd Auto Terlouw KIA dealer, een merk met grote ambities, maar op dat moment nog vrij onbekend op de Nederlandse markt. Die ambities werden waar gemaakt en het merk groeide gestaag. Helaas groeide de druk en regelgeving vanuit de importeur net zo hard mee. Daarom nam Auto Terlouw na 4 jaar afscheid van het KIA dealerschap.

Hierna ging Auto Terlouw zich volledig richten op de occasionverkoop en onderhoud aan alle merken auto’s. Het pand werd al snel te klein en in 2001 werden de panden achter Auto Terlouw erbij gekocht. Zo was er nu ruimte voor een grote showroom. Het bedrijf bleef echter groeien. Omdat de vergunning om de panden af te breken en hier nieuw te bouwen uitbleef, besloot dhr. Terlouw uiteindelijk om de Goudse locatie te verkopen. Op het bedrijvenpark Gouwepark werd in 2010 een spiksplinternieuw en ultramodern pand gerealiseerd maar werd in 2021 door de overname afscheid van genomen.

2021

AutoTLHeader

Auto Terlouw wordt Autoservice Binken

In maart 2021 veranderde AutoTerlouw van eigenaar. Mitch Binken, al zeventien jaar het gezicht van de werkplaats, nam het bedrijf van Adriaan Terlouw over. Adriaan zal langzamerhand stoppen, maar voorlopig blijft hij actief in zowel kantoor als werkplaats.

Met deze overname stopte de verkoop van occasions en zal de werkplaats in zijn nieuwe vorm doorgaan. Een nieuw pand zonder showroom leent zich beter voor onze activiteiten en zijn om die reden opnieuw verhuisd naar ons nieuwe adres. Dhr. M. Binken en zijn team werken laagdrempelig en voerende APK en het onderhoud uit aan alle merken auto’s.